İzmir Güvenli Turizm Sertifikalı Otel Olmak

 Son genelge ile zorunlu hale gelen Güvenli Turizm Sertifikası için tüm oteller artık ilgili sertifikasyon birimlerine başvurularını yaptı. Peki ne faydası olacak İzmir'de Güvenli Turizm Sertifikalı bir otel olmak? 

 Sertifika için 1 yıllık sözleşme yapılıyor ve oteller oda sayılarına göre ortalama aylık 1500₺ civarında bir ücreti sertifikasyon hizmeti aldığı kuruma ödüyor. Bu sertifikayı sosyal medyalarında veya otelin her noktasında sergiliyorlar. 

güvenli turizm sertifikalı oteller izmir


 Bakanlığın web sitesinde belirlemiş olduğu kriterleri yerine getiren oteller Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazanıyor. Genellikle misafirler ve acentalar bu sertifikalara sahip otellere ya da işletmelere daha fazla güveniyor. 

 Periyod ve belgelendirme yerleri hakkında https://www.tga.gov.tr/turkiyenin-guvenli-turizm-programi-hakkinda/ bu linkten bilgi alabilirsiniz. 

Güvenli Turizm Sertifikası almak için dikkat edilmesi gereken kriterler söylediğim gibi https://www.tga.gov.tr/guvenli-turizm-programi-belgelendirme-kriterleri adresinden ulaşabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken ince ayrıntılar çok bu konuda da bazı danışmanlar revaçta ama emin olun kendiniz de bu işi çözebilirsiniz. 

 Eğer Güvenli Turizm Sertifikası alım süreci ile sorularınız olursa bana yazmaktan çekinmeyin. 

Yorumlar