İyi bir önbüro müdürü olmak

  Otelcilik kariyerinde Önbüro departmanında uzun yıllar tecrübe edindikten sonra geleceğiniz en iyi konum Önbüro Müdürü ( Front Office Manager ) konumudur. 

Önbüro Müdürü Canberk Sevim
Önbüro Müdürü

  Eğer siz bu konuma bir kaç aylık önbüro tecrübesi hatta hiçbir önbüro tecrübesi olmadan atandıysanız işiniz çok zor demektir. Başlığımızdaki gibi "iyi bir önbüro müdürü" olmanın ana temeli önbüro departmanındaki tüm işleri yapmış olmanız gerekmektedir.

 Üniversiteden mezun olan arkadaşların bana ilettiği sorulardan birisi ben mezun oldum tüm eğitimlerimi tamamladım yurtdışına gittim şimdi önbüro müdürü olmak istiyorum bu mümkün mü? Ne yazık ki mümkün değil üzgünüm. Eğer bir meslekte başarılı olmak istiyorsanız tecrübe sahibi olmak zorundasınız. Mesleğinde uzman en iyi önbüro müdürleri bilirler çoğu valelik, bellboyluk mutlaka yapmışlardır.

 O nedenle bu bölüme en alttan başlamadıysanız ne kadar iyi iş yaparsanız yapın mutlaka eksiklikleriniz olacaktır. Bir önbüro müdürü ekibini en iyi şekilde yönetmelidir. Eğer ekibini yönetme konusunda eksiklikler yaşıyorsa eğer mutlaka empati yapamıyordur. Empati yapamasının sebebi de tecrübe zayıflığından kaynaklanır. Bir noktaya kolay gelmiş insanlar ne yazık ki kolayda yol alırlar.

 Bu nedenle eğer otelcilik mesleğini seçtiyseniz ilgili okulların ilgili bölümlerinden mezun olduysanız ve bu mesleğe gönül verecekseniz mutlaka en alttan başlayın ve kesinlikle bundan rahatsızlık duymayın. Hatta HK departmanında bir hedefiniz varsa mutlaka işe tuvaletleri temizlemekten başlayın ve tuvaletleri gerçekten çok iyi temizleyin ileride nedenini çok iyi anlayacaksınız.

 Sizlere klasik önbüro müdürünün görevlerinden bahsetmek istemiyorum internette sürüsüyle kaynıyor zaten önbüro müdürünün görevleri nedir diye yazdığınızda bulursunuz benim size nacizane önerim en iyi önbüro müdürü siz olmak istiyorsanız eğer öncelikle insandan anlamalısınız ve iyi bir ekip yöneticisi olmalısınız. Sonrasında tecrübe ve kendinizi geliştirme ile iyi bir önbüro müdürü olursunuz.

 Bunlarla beraber günümüz teknolojileri hakkında sürekli kendinizi geliştirin. Kanal yönetim sistemleri, profesyonel pazarlama ve satış teknikleri, iletişim becerileri gibi günümüzde ve gelecekte işe yarayacak bilgileri edinin ofisinize kapanıpta otelin dolmasını beklemeyin.

 İyi bir önbüro müdürü olmak istiyorsanız önce çok iyi bir Satış pazarlama uzmanı olmanız gerekiyor. Oteli önbüro müdürü de çok iyi satabilmelidir. Gerek online kanallardan çok iyi anlamalı gerekse de firmalarla iyi bir diyaloğu olmalı ki otele faydası olsun.

 Eğer yola benim önerilerimle başlamışsanız emin olun iyi bir yere geleceksiniz veya gelmişsiniz demektir. Konu ile ilgili sorularınız olursa yorum olarak iletebilir mail atabilirsiniz.

Yorumlar