Çok arkadaşınızın olmamasının 10 nedeni


 Eskiden sokakta oyun oynarken arkadaş edinmek ile ileriki yaşlarda arkadaşlık edinebilmek arasında dağlar kadar fark vardır aslında. O nedenle eskiden edinilen arkadaşlar değerlidir ve onların uzun süre sizlerle kalması için bir nedenleri olmalıdır. Eğer onlara istediklerini veremiyorsanız sizinle kalmaları için çok fazla nedenleri olmayabilir. Fazla arkadaşınızın olmamasının ya da yanlız olmanızın 10 nedeni.




1. Hayattan şikayet etmeyin
Sürekli olarak, işiniz, parasızlık ve adaletsizlikten şikayette bulunuyorsanız, insanlar sizinle çok zaman geçirmeyi istemezler. Aynı şikayetlerin tekrarlanması, insanları bıktırır. Pozitif bir tavır geliştirin ve paylaşılacak daha ilginç konular arayın.

2. Sevgili bulunca en iyi dostunuzu unutmayın

Her yeni flörtünüzde, arkadaşlarınızdan kurtulmayı alışkanlık haline getirdiyseniz, ayrılık zamanlarınızda, arkadaşlarınızın sizin ayrılık veya aşk acısı hikayelerinizi dinlemesini beklemeyin yanınızda oturup sizin ayrılma hikayenizi dinlemesini beklemeyin. Arkadaşlarınızla zaman geçirmekle, yaşadığınız duygusal ilişkiler arasında bir denge oluşturmanız gerekmektedir.

3. Bencil Olmayın


Arkadaşınız olmamasının, bencil olup olmamanız arasında büyük pay bulunduğu durumunu dikkate alın. Öyle hissetmeseniz bile, arkadaşlık bağlarını kurmak zaman ister. Eğer sadece istediğinizi, sizin istediğiniz zaman yaparsanız, arkadaşlarınız bu durumları belli bir süre sineye çekeceklerdir. Sonrasında olaylar, sizin isteğiniz dışında gelişecektir.

4. Arkadaşınızla ilgilenin


Arkadaşlarınızın hayatlarını umursamazsanız, onlar sizi etrafında görmek istemeyeceklerdir. Arkadaşlarınızla ilgilenmeniz önemlidir. İnsanlar, kendilerine, hayatları, hissettikleri ile ilgili sorular sormazsanız, size zamanla kırılma eğilimine girerler.


5. Sonunu düşünmeyin


Gerçek arkadaşlıkta, herhangi bir konu hakkında not tutmanın yeri yoktur. Akşam yemeğine nereye gideceğinize dair, ya da kimin kimi araması gerektiğinin notunu tutarsanız, arkadaşlığınızı ileriye götüremeyeceksiniz. Her şeyde adaletli olmakla uğraşacağınıza birlikteliğinize birşeyler katmak için istekli olun.

6. Kıskanç Olmayın


Arkadaşlarınız yeni bir araba alınca, işyerlerinde terfi ettiklerinde, ya da yeni bir ilişkiye başladıklarında kıskançlık duyarsanız, muhtemelen sorunlar ortaya çıkacaktır. Arkadaşlarınız başardığında, onları tebrik edip, mutluluklarını paylaşmanız çok önemlidir. Kıskançlık duyarsanız, saklamaya çalışsanız bile, tavrınız ortaya çıkacaktır.

7. Beklentileriniz Çok Fazla Olmasın


Arkadaşlarınızın sürekli müsait olmasını veya her zaman ihtiyaçlarınıza cevap vermesini beklerseniz hüsrana uğrarsınız. Arkadaşlarınız sizi gücendirebilir ve zaman zaman hayal kırıklığına uğratabilirler. Ancak bu onların kötü insan olduklarını, sizin onlarla arkadaşlık etmemeniz gerektiğini ifade etmez. Affediciliği ön plana çıkarın.

8. Dedikodu Yapmayın


Sürekli dedikodu yapıyorsanız, insanlar onlar içinde aynı şekilde konuştuğunuzu düşünecekler. Başkaları için olumsuz şekilde konuşmayın yada dedikodu çıkarmayın. Bunun yerine, insanların özeline saygı duyduğunuzu, güvenilir olduğunuz gösterin.

9. Zorbalık Yapmayın


Bazı insanlar için kabadayılık lise çağında sona ermiyor. Arkadaşlarınıza, patronluk taslıyor, bazı durumlarda zorla birşeyler yaptırma eğiliminde bulunuyorsanız, muhtemelendir ki insanlar sizi sevmez. İnsanlara karşı kendinize güvenmek iyidir, ancak saldırganca davranıp fazla ileri gitmediğinizden emin olun. Diğer insanların haklarına saygı duyun ve sağlıklı ilişkiler üzerinde çalışın

10. Sosyalleşme Fırsatlarını Değerlendirin


Çok fazla arkadaşınızın olmaması elbette ki özel bir karakter kusuru ile bağlantılı değildir. Bunun yerine, sizin arkadaşlığınızdan zevk alan insanlarla henüz tanışma fırsatınızın olmadığındandır. Eğer sorun buysa, sizin ilginize ve etkinliklerinize bağlı olarak, yabancılar ile tanışmak isteyen diğer insanları tanımak için fırsatlar oluşturun.

Yorumlar